Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

Belastingvoordeel kerstpakket

Moet u belasting betalen over de kerstpakketten die u schenkt?

Hoe zit het nu precies met de belasting bij de aanschaf van kerstpakketten? Kunt u in 2019 kerstpakketten belastingvrij verstrekken? En tot welk bedrag mag u als ondernemer de uitgave aan kerstpakketten en kerstgeschenken aftrekken van de belasting?

Hoewel Kerst nog héél ver weg lijkt, breekt voor werkgevers al snel de tijd aan om alvast een geschenk uit te zoeken voor het personeel of de relaties. Een niet verplichte, maar voor uw personeel wel een hele leuke en bijzondere traditie. Naast de belangrijke vraag 'welk kerstpakket of - geschenk kies ik uit?' moet u als werkgever ook rekening houden met de kosten en wettelijke regels. Is bijvoorbeeld de BTW verrekenbaar of zijn de kosten aftrekbaar?

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling houdt in dat de werkgever 1,2% van de loonsom belastingvrij mag verstrekken aan de werknemer. Deze ruimte wordt de 'vrije ruimte' genoemd. Een kerstpakket valt hieronder, maar bijvoorbeeld ook een fiets of maaltijdverstrekking.

Bij deze regeling worden alle vergoedingen en geschenken op jaarbasis bij elkaar opgeteld. Valt het bedrag wat er uitkomt binnen de 'vrije ruimte' dan hoeft u geen belasting meer te betalen. Is het totaalbedrag hoger dan toegestaan binnen de 'vrije ruimte', dan betaald u een eindheffing van 80%.

Kerstpakketten zijn een van de producten die tot de vrije ruimte behoren. Daardoor kunt u ze belastingvrij cadeau doen. Ideaal om uw medewerkers op het einde van het jaar te belonen. U moet wel rekening houden met de 'gebruikelijkheidstoets'. Die stelt dat de uitgaven niet meer dan dertig procent mogen afwijken van soortgelijke uitgaven in uw sector.

Kerstpakketten belasting

Bij het bestellen van kerstpakketten dient rekening te worden gehouden met de nieuwe regelgeving. De werkkostenregeling kan zelfs voordelig voor uw bedrijf uitpakken. Waar normaliter de grens nog op €70,- lag, is dat vanaf dit jaar ondergeschikt aan de totale loonsom. Zodra de fiscale loonsom per medewerker meer dan € 6.000,- bedraagt, mag u zelfs méér dan €70,- belastingvrij besteden.
 
Mocht u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen en/of opmerkingen hebben over de toepasbaarheid van enkele factoren binnen uw eigen bedrijf, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw boekhouder of accountant. Zij kunnen hierover advies aan u verstrekken.
 

De troeven van kerstpakketten

Kerstpakketten zijn het ideale geschenk om het jaar af te sluiten. Ze vallen in de smaak bij uw zakenrelaties, klanten en personeel. Bovendien komt uw bedrijf op een originele en leuke manier in de kijker. Bovendien kunt u tal van kerstpakketten online bestellen. Een kerstpakket met vuurkorf, een kerstpakket met vuurschaal, een popcornpan erbij, flesje gluhwein: het is allemaal mogelijk.

 

Disclaimer: aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden. Voor meer informatie en specifieke vragen kunt u terecht op de website van de belastingdienst.
Kerstman